Κίνα-Υδάτινες Πολιτείες 10 ημέρες από 790€

Η κλασική Κίνα είναι ένα ταξίδι ζωής για πολλούς…μια χώρα με πολύ μεγάλη ιστορία, πολιτισμό και απέραντα πράγματα να δει και να θαυμάσει κάποιος. Το περιβόητο Σινικό Τείχος, η Απαγορευμένη πόλη, οι υδάτινες πόλεις, η Σανγκάη, όλα θα σας μεταφέρουν πολλά χρόνια πίσω στην ιστορία και θα σας κάνουν να νιώσετε δέος για την απίστευτη αυτή χώρα, την Κίνα!

Το Πεκίνο είναι η Πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, φιλοξενεί περίπου 22.000.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό μετά τη Σαγκάη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πεκίνο θεωρείται μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, μάλιστα αρχαιολογικές ανασκαφές πιστοποιούν την ύπαρξη ανθρώπινης δραστηριότητας από το 1057 π.Χ. όταν ο βασιλιάς Wu το ανακήρυξε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας.

Στις μέρες μας το Πεκίνο εσφαλμένα ταυτίζεται με μία πόλη που πέρα από τα αυτοκρατορικά παλάτια διαθέτει απέραντες παραγκουπόλεις. Αντίθετα συγκεντρώνει ένα μεγάλο κομμάτι του ενεργού και φιλόδοξου αστικού πληθυσμού που με χαρακτηριστική ταχύτητα τη μετατρέπουν σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγαλουπόλεις του κόσμου. Το 2008 διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία τους ολυμπιακούς αγώνες και ο συνδυασμός της εκτίναξης της οικοδομικής δραστηριότητας με την «δίψα» των κατοίκων για καταναλωτικά προϊόντα κάνουν την πόλη ιδιαίτερα εξωστρεφή στον εμπορικό τομέα και όχι μόνο. Στο εσωτερικό του διαθέτει πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών αλλά ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι σύνηθες φαινόμενο. Πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια ο Μάρκο Πόλο περιέγραψε το Πεκίνο ως παραμυθένια πόλη και χωρίς υπερβολή μέχρι σήμερα διατηρεί μία ξεχωριστή αύρα που την κάνει ένα μοναδικό προορισμό.